top of page

Ženski camping vikend v Camping Bela Krajina - Podzemelj (review)

Ta vikend je Jure delal, zato sva se s kolegico odločili, da greva na kampiranje s Tinycamper-jem sami z otroki. Je bilo to pametna odločitev? Razkrijem ti ob koncu bloga. Najprej pa na izbrano destinacijo. Ker so ob meji napovedovali zastoje, sva se odločili za slovenske gore kamp. Pogoj je bil, da je poleg voda. Tako sva si izbrali za oddih najtoplejšo slovensko reko, Kolpo – ter ob njej Camping Bela krajina – Podzemelj.

LOKACIJA (4/5)

Gre za majhen kamp tik ob reki Kolpi. Tokrat je bilo še dosti prostora, ne predstavljam pa si, kako je v sezoni, saj je kamp res majhen. Vsekakor takrat priporočam rezervacijo. Do globje vode se je potrebno sprehoditi nekaj metrov, kar pa nikakor ni moteče. V bližini so mnoge sprehajalne in kolesarske poti, tudi za tiste, ki težko obmirujete na eni točki dlje časa.

CENA (4/5)

Za eno nočitev (dve odrasli osebi, dva otroka, dojenček in pes) s Tinycamper-jem + pozna odjava naslednji dan do 17h sva odšteli 72 EUR, kar ga verjetno uvršča v srednji cenovni rang med slovenskimi kampi (brez poznega check-outa bi bila cena 20 EUR nižja).


ČISTOČA (4/5)

Kamp je čist, prav tako sanitarije, čeprav pri slednjih še obstaja prostor za izboljšave. Meni osebno je manjkalo v sanitarijah milo. Če kamp stremi k ekološki naravnanosti, bi se lahko lokalno povezali ter imeli eko milo, ki je prijazno do okolja.

POTOVANJE Z OTROKI (5/5)

V kampu je poskrbljeno za zabavo tako majhnih kot večjih otrok in najstnikov. Imajo mini adrenalinski park, odbojkarsko igrišče, razne velike zunanje družabne igre, skratka za tako majhen kamp izjemno, hkrati pa lepo vzdrževano. Nudi namreč vse, kar nudijo veliki kampi, hkrati pa je prijeten zaradi svoje velikosti.

Za manjše otroke je veliko igral, všeč pa mi je bilo, ker je bil glavni element igral les.


Majhen minus dobi kamp le zaradi dostopa do vode – v kamp predelu bi se dalo vstop v vodo očistiti, da bi se lahko v plitvini igrali najmanjši otroci. Mi smo se z otroci zadrževali v predelu, kjer je bil pomol, iz katerega sta lahko večja otroka skakala v Kolpo, Lana pa je z obročem zaplavala iz pomola. Kolpa je bila sicer cvetoča, a to je del narave in njenih ciklov.


POTOVANJE S PSOM (5/5)

Za pasje prijatelje je odlično poskrbljeno. No, priznam, prikupili so se mi že s tem, ko je naša psička Luna dobila obesek za ovratnico v obliki kosti, na kateri piše »Uživam ob Kolpi«. Maj je Luno treniral tudi na precej novem pasjem agility poligonu. Skoraj vsi dopustniki so imeli s seboj psa, a moram priznati, da nobenega ni bilo niti slišati, pa so psi uživali ob prikolicah/šotorih, v in ob vodi, izven kampa pa je zanje tudi odlična sprehajalna pot. Glede čistoče ni zaznati, da bi bil v kampu kakršenkoli pes, saj so jih vsi na sprehod vodili izven kampa.


DODATNE STORITVE (4/5)

Veliko dodatnih storitev je bilo omenjenih že zgoraj, dodam lahko le še to, da je na voljo izposoja kajakov, videli smo tudi nekakšen velik rečni sup za več ljudi, v kampu pa je tudi kavarna z restavracijo.


In če se sedaj vrnem k ženskem camping 'pobegu'- prej sem samo pravila, da je Tinycamper lahek za manevriranje tudi za žensko, sedaj to lahko povem iz lastne izkušnje (je le drugače, kot če samo gledaš zraven in občasno kaj pomagaš). Ko sva prišli v kamp, sva prikolico odklopili v približni idealni želeni legi, jo odpeli in nato v cca 15 min vse postavili. Priznam, Jure vse skupaj postavi v manj kot 10 minutah, zame je bilo le prvič.


In kaj je pravzaprav potrebno narediti, da si potem povsem cosy&free na dopustu?


1. Tinycamper parkiraš.

2. Odklopiš ga iz vlečne kljuke (kar se naredi povsem brez napora, ker se nek mehanizem le zavrti) in daš v želeno lego.

3. Priklopiš ga na vir napajanja (sončne celice, elektrika)

4. Odkleneš kuhinjo in osrednji prostor (kjer je že tako vse po omarah)

5. Uživaš 😊


No, ubistvu mi po potrebi razgrnemo še tendo in seveda postavimo zunaj mizo in stole. To pa je to 😊. Skratka, ponosna in hvaležna sem za izkušnjo. Zdaj vem, da ženske zmoremo vse in še več, le včasih imamo preveč nepotrebnih skrbi. Priznam, moški so vredni zlata, ampak tudi me smo zakon :D. Samo upati si moramo :P . Odločitev za ženski vikend je bila tako vsekakor prava in zagotovo ga še kdaj ponovimo, prav tako pa če bo naneslo, s Tinycamper-jem in otroci tudi sami pobegnemo ob priložnosti na uživanje ob vodi in v naravi.264 views

Recent Posts

See All
bottom of page