top of page

Amsterdam

Updated: Nov 20, 2021

Saj poznate občutek, ko nekaj počneš po zelooo dolgem času. No, tako je bil odličen občutek ponovno sedeti na letalu. Smer Amsterdam. Prvič.


In ker ima vsaka dobra zadeva tudi drugo plat medalje jo ima tudi ta. Pot je bila službena, ogled sejma in predavanja. Tako da od spoznavanja mesta in kulture ni bilo kaj veliko. Sprehod po južnem Amsterdamu od hotela do razstavišča in nazaj. Vožnja s predragim taksijem in zelo ugodnim vlakom. Pogled na zanimivo sodobno arhitekturo mesta, ogromni parkingi koles, tako nadzemni kot podzemni. Kolesarske steze široke kot nekje naše normalne ceste.


Utrip južnega dela mesta je miren, preveč miren. Zvečer na ulici ne srečaš skoraj nikogar. Obisk Food marketa (pokrita tržnica narejena podobno kot odprta kuhinja) ponudi lepo izkušnjo nad okusom prebivalcev. Priporočam obisk Wurst & Schnitzel Haus gostilnice in pivnice Oliver's .


Kanalov (kot so v centru) ni, je pa veliko zaplat vode, jezerc in bajerjev. Škoda ker ni bilo časa in ker je SUP počival doma.


Za hrano se odšteje več kot pri nas, edino bencin je na nekje istem nivoju). Ostale zadeve so vsaj enkrat dražje kot pri nas.Mogoče drugo leto pridemo z družino, da raziščemo kanale, morje in seveda uličice mesta. Do takrat pa bo dovolj že ponovno sedenje na letalu in ponovno začutiti utrip letališča (čeprav se pozna vpliv korone na količino potnikov).


41 views

Recent Posts

See All
bottom of page