top of page

Istra Premium Camping Resort, Hrvaška


Do zdaj smo se že nekako navadili, kaj ponujajo hoteli z več zvezdicami in kampi v tujini, ne pa v naši okolici. Tako smo se odločili že pred nekaj časa, da obiščemo v hrvaški Istri omenjeni kamp, ki naj bi imel celih pet zvezdic. Naše ocene so poleg vsake postavke posebej. Kaj pravzaprav pomeni izkušnja v kampu s petimi zvezdicami in ali je vreden svojega denarja? Ob koncu bloga je moje osebno mnenje, a najprej če grem kar po vrsti:


CENA (3/5)

Cena na noč je bila v coni poleg bazenov v maju 46 EUR/noč s kartico popustov iz avtokampi.si, kar se nam je zdelo precej ugodno v primerjavi s slovenskimi kampi. Je le res, da omenjeni kamp nudi mnogo več, od dostave hrane na parcelo, igralnico za 'zdolgočasene otroke', ki jim bazeni in morje niso dovolj, velik vodni park, bližino morja, čudovito mini golf igrišče, super zunanja igrala za otroke in še in še. Bi pa tukaj izpostavila, da smo se nahajali zaradi otrok v B coni poleg bazenov. Cena parcel ob morju je vrtoglava in po mojem mnenju zagotovo previsoka za to, kar nudi. Presenetile so nas tudi cene v lokalu ob bazenu, kjer se je cena sladoleda močno dvignila čez noč (ne vemo, ali so čez teden nižje cene kot čez vikend ali pa jih zvišujejo bližje kot je sezona).


LOKACIJA (4/5)

Lokacija je odlična za malo večje otroke (4+). Zakaj? Kamp je precej velik in razpotegnjen, kar s seboj prinese kar nekaj hoje. Bazeni so precej daleč od obale, tako da se boste morali odločiti, bližina česa vam je bolj pomembna. Če ste nekje na sredini, je cena znosna, vendar to v praksi pomeni, da imate do vsega precej daleč (razen do tuša in sanitarij ;)). Lokacija kampa je odlična po našem mnenju pred in po sezoni, ko tudi ni neke gneče, cene so še sprejemljive za to, kar ponuja.

Vodni park je odlična popestritev v tem času, ko je morje še malo hladno, pa tudi bazeni so ogrevani. V bližini kampa je Dino park in velike trgovine. V samem kampu in na obali je v predsezoni dovolj sončnih in senčnih leg.


PLAŽA (3/5)

Plaža je v večjem delu betonska in ne prav velika, kar nas je vsekakor odvrnilo. Največ časa smo se nahajali na plaži s srednje velikimi kamenčki, ki je bila primernejša za 8-letnega sina, leto in pol stara hčerka pa je z njo imela veliko težav (po njej je težko hodila, na kamenčkih se ni počutila udobno).

Veselje je sicer imela z metanjem kamenčkov v vodo, a to je bilo tudi to, saj je bilo vse skupaj zelo nerodno. Vključno s težkim potiskanjem off-road otroškega vozička, ki je dal skozi že mnogo terenov, a ga je bilo po plaži do želene lokacije izjemno težko potiskati. Sin je užival v plezanju po velikih skalah in iskanju rakovic. Tu bi omenila (ne vem kako je v sezoni), ampak sanitarij ni bilo ravno blizu, kar je velik minus ko si z otroki. Senčnih in sončnih delov je bilo na plaži dovolj. Na sami obali je bilo sicer veliko meduz, a to je nekaj, kar je povezano s cikli narave in če prav vem s hitrim segrevanjem vode.


POTOVANJE Z OTROKI (4/5)

Kamp je kar se tiče obalnega dela primernejši za malo večje otroke (4+), je pa v bazenskem delu en dokaj velik bazen primeren za otroke do 3 let in nato eden večji, za otroke stare nekje od 3-7let. Slednji bazen je sicer po mojem mnenju precej neprijeten in nevaren – vodni curki so za tako majhne otroke precej močni, izlivi 'vodnih slapov', ki se v intervalih iztečejo iz vedra na vrhu pa so zelo nevarni, saj otroka ki se nahaja spodaj nič hudega sluteč potopi in ga z lahkoto tudi močno udari ob dno bazena.

Za večje otroke so na voljo številni tobogani, za odrasle pa tudi ogrevan bazen z morsko vodo ter čudovitim razgledom. Kamp je za majhne otroke sprejemljiv, a je še mnogo za izboljšati. Največji minus od vsega pa je bila previjalnica poleg bazena za najmanjše otroke, kjer ni bilo tople vode! Estetsko oblikovan prostor ne odtehta tega, da otroka ne moreš ob previjanju umiti s toplo vodo, hkrati pa za starša ni v prostoru ob pipi mila za umivanje rok po takšnem opravilu… V primerjavi s tem – voda v sanitarijah ob toboganih je bila topla, a tu, kjer je bila najbolj nujna je bila le hladna.


ČISTOČA (4/5)


Kamp je zelo čist in urejen, vključno s sanitarnimi predeli. Otroci imajo tudi svoj sanitarni del. A spet je tukaj minus, če si z majhnim otrokom – leto in pol stara punčka še ne hodi na stranišče. Ko sem šla na wc sama, sem jo imela v vozičku in iskala wc, ki bi bil namenjen za mamice z vozički – sama ga žal nisem našla. Tako sem jo dala iz vozička, voziček pustila pred vrati in jo vzela s seboj v notranjost wc-ja, kjer je sicer stala, a če bi le bila možnost jo raje ne bi izpostavljala množici nepotrebnih bakterij. Kaj bi storila dva meseca nazaj, ko še ni hodila, ne vem. Samo v vozičku pred vrati wc-ja jo zagotovo ne bi pustila. Hodila še enkrat v hrib do parcele, da bi jo nekdo počuval? Hmm…

Sanitarije so sicer na sploh zelo čiste, vključno s tuši, kjer imaš občutek, da idealno tople vode nikoli ne zmanjka. V kampu imajo tudi pomivalne in pralne stroje.


POTOVANJE S PSOM (3/5)

Za pasje prijatelje je lepo poskrbljeno, na parcelah je dosti sence, prav tako ob obali. Naši psički smo puščali ob obisku bazenov ob prikolici, kjer sta uživali v senčki, na plažo pa sta šli z nami. Če bi bili v sezoni, bi bilo pasjih plaž zelo malo, sploh pa prostorov s senco. Morda v tem primeru raje razmislite, če ne bi pasjega prijatelja pustili doma v varstvu ali pa ob prikolici/avtodomu, kot pa ga vozili na plažo.DODATNE STORITVE (5/5)

Kamp je zagotovo dobil zvezdice na račun dodatnih storitev, od dostave želenih živil na parcelo, igralnic, vodnega parka, mini golf igrišča, popeljejo te tudi z golf vozilom, da si ogledaš in izbereš parcelo. Na obali mi je sicer manjkalo vsaj eno majhno otroško igrišče. Zaposleni so zelo gostoljubni, a je jasen občutek, da nasmešek na obrazu traja do zadnje minute konca delovnika. Takrat si nadenejo resen obraz in tudi prijaznost izgine, saj so z delom zaključili. Moje osebno mnenje je, da zadovoljstvo zaposlenih ni ravno visoko, vse je podrejeno delu. Zadovoljstvo zaposlenih se kaže navzven tudi po koncu delavnika, in tu ima kamp še veliko za narediti. Sama sem odločno proti, da je turizem podrejen samo denarju. A tak občutek preveva celotno izkušnjo.

Ob našem doživetju sem dobila občutek, da je denar na prvem mestu vodilo kampa. Sami smo bolj iskalci svobode in udobja hkrati, v prvi vrsti pa cenimo lokacije, kjer je veselje, povezanost, osebno zadovoljstvo na prvem mestu med zaposlenimi in obiskovalci. Naredili smo torej kljukico (kamp obiskan), a nas iskreno ni prepričal.

Velik plus pa dobijo zaposleni, ki se res trudijo z ustrežljivostjo in so izjemno gostoljubni, a mislim, da sploh v visoki sezoni zelo izčrpani. Morda se motim, a se mi zdi, da v Dalmaciji poteka življenje počasneje. Ni tako močnega izgubljanja identitete na račun kapitala. Seveda ne povsod. Za kratek skok do morja in sploh ob slabšem vremenu je kamp odlična izbira zaradi lokacije, obenem točno veš, kaj pričakovati. Tu ni odstopanj, vse gre po standardih.


1,376 views

Recent Posts

See All
bottom of page