top of page

Kamp Punta Spin, Italija


Velikonočne praznike še nikoli nismo imeli tako zasedene kot letošnje leto. Za podaljšani vikend smo od AC Kondor prejeli novi VW Multivan, za katerega smo se že veselili, da ga preizkusimo (blog z oceno je na tej povezavi). V soboto smo najprej imeli 1. srečanje mini teardrop camperjev v Sloveniji, za nedeljo in ponedeljek pa smo se odločili, da ju preživimo na morju ter tako otvorimo sezono izletov in potovanj za leto 2022. Ker časa ni bilo na pretek, smo gledali kampe, ki so blizu Slovenije. Glavni pogoj je bil, da imajo zunanje ogrevane bazene. In tako je odločitev padla – gremo v Kamp Punta Spin v Gradež.


Kamp Punta Spin je srednje velik kamp ob čudoviti peščeni obali. Na recepciji nas je pričakala gospa, ki je govorila slovensko. Po nekaj minutah smo tako bili že na poti do svoje parcele tik ob morju. Morda samo opomba za 'tik ob morju' – malo smo se razvadili, saj smo v tujini bivali v kampih, kjer si dejansko tik ob vodi brez vmesne ograje. Tu je ograja, vendar je bil izhod na plažo le nekaj metrov stran. Tinycamper smo postavili tako, da smo iz njega ves čas skozi panoramsko okno lahko opazovali plažo in morje. Tako nas tudi burja, ki je pihala prvi dan, ni motila preveč, saj smo bili na toplem in udobnem, hkrati pa imeli čudovit razgled.


LOKACIJA (4/5 )

Kamp leži tik ob obali in morju. V bližini so otroška igrala, na sami obali pa je kavarna, ki je odprta tudi že aprila. Celoten kamp je prilagojen vozičkom, v kampu je market. Je zelo blizu Slovenije, iz Ljubljane smo potrebovali cca uro in pol.


PLAŽA (4/5)

Plaža je mivkasta, je pa precejšnja razlika med plimo in oseko. Zaradi nizke vode je lokacija primernejša za majhne otroke. Morje je bilo zelo čisto, naj pa bi bilo to območje, kjer je nekoliko več rakovic.


ČISTOČA (5/5)

Kamp in plaža sta izjemno čista in urejena. Bili smo sicer izven sezone, tako da ne vemo kako je s tem v glavni sezoni. So pa se zaposleni zelo trudili za red in čistočo skozi cel dan, tudi sanitarije in tuši so bili videti prenovljeni ter izjemno čisti in urejeni.


POTOVANJE S PSOM (5/5)

Tokrat naših 4-nožnih prijateljev nismo imeli s seboj, bivajo pa psi skoraj do konca maja brezplačno. V samem kampu je bilo veliko psov, tudi kopali so se v vodi, pri čemer gre poudariti, da sta celoten kamp in plaža izjemno čista in ni bilo niti sledu bivanja in sprehajanja pasjih prijateljev.


POTOVANJE Z OTROKI (5/5)

Za otroke je odlično poskrbljeno, in sicer so na obali v bližini igrala (tobogani za majhne in večje otroke), v kampu je zunanji ogrevan bazen, v sezoni je bazenov še več, do skoraj konca maja pa je bivanje otrok do vključno 11. leta brezplačno.

CENA (5/5)

Nad ceno smo bili pozitivno presenečeni, in sicer smo plačali za Multivan ter Tinycamper prikolico s strešnim šotorom, dva odrasla, dva otroka, lokacijo tik ob morju, le 22 EUR! Cena vključuje 20% popust, ki smo ga prejeli s kartico spletnega portala avtokampi.si (kartica je brezplačna, dobite jo na email takoj po registraciji na spletni strani).


ŠPORT (3/5)

Zakaj 3/5? Meni je všeč, ker je kamp relativno majhen in v njem ni teniških in drugih igrišč. Morda pa kdo v tem vidi minus. Lokacija je primerna za vse navdušence nad kajtanjem. Ker oseka sega kar daleč, je nekoliko manj primerna za supanje in plavanje. Ker je peščena obala zelo dolga, je idealna za tek in dolge sprehode ob morju.

Sami se zagotovo še vrnemo, čeprav v glavni sezoni iščemo bolj samotne kotičke ob vodi, za prej in potem pa je lokacija odlična. CosyFreedom approved ;) .

1,006 views

Recent Posts

See All
bottom of page