top of page

Od Bohinja do Balatona

Updated: Jan 5, 2022

Odkar imamo tinycamperja, vsak prost trenutek izkoristimo za vandranje po Evropi. Eden najpogostejših stavkov, ko se vrnemo domov, ali pa kar že na poti je -> "Kam pa naprej?". In izjave "waaaw, čudovito je" so postale stalnice.

Toliko čudovitih destinacij za tak proračun brez tinycamperja zagotovo ne bi videli ne obiskali. Včeraj smo bili še doma, danes pišem blog na obali Balatona, v prvi vrsti ob morju, kjer mi pogled ves čas uhaja na čudovit razgled. Priznati moram, da sem takšno vetrovno obalo nazadnje videla pred 15 leti, ko sem se kot študentka odpravila potovat po grških otokih, predvsem tistih manjših in manj znanih, ki jih turizem še ni načel. A tudi to ima svoj čar.

Preden smo prispeli smo se nekoliko bali, da naši kužki ne bodo dobrodošli, saj naj bi bili prepovedani na celotni obali Balatona, ne smejo niti v vodo. A smo bili prav prijetno presenečeni. V Kampu Mirabela smo vzeli prvo vrsto ob jezeru, tako da sta naši pasji princeski z nami praktično ves čas na plaži, le nekaj metrov stran od čudovitega ogromnega jezera. Lokacijo vsekakor priporočam tako pasjeljubcem kot tudi vsem ljubiteljem vetrovnih vodnih športov. Tudi za otroke je čudovito. Poleg nas so na mivki igrala, prav tako se mivka razprostira še daleč v jezero, tako da je voda ves čas plitka, a vseeno primerna za plavanje. Lokacija sicer za nas ne predstavlja daljšega dopusta, bolj raziskovanje in odkrivanje novega, a za vikend izlet je odlična, saj je le 3h stran od Ljubljane.


In kam naprej? Na lokacijo, za katero sva goreče navijala s sinom. Kam, razkrijemo kmalu :).


226 views
bottom of page