top of page

Spoznavanje

Updated: Jan 5, 2022

Po odločitvi, da je mini camper pravi za nas, so sledile ure in ure brskanja po internetu o njem, pregledovanje vseh možnih youtube posnetkov na to temo ter še in še.


Mini camperji predstavljajo retro-moderen način preživljanja prostega časa. Teža je primerna za vsak avto (tudi 4 cilinderski motor, kot je poudaril eden od Ameriških uporabnikov 😊 ). Prostora ni na pretek, ampak saj bistvo počitnic je da si zunaj, odkrivaš reke, gore, mesta. Velikost je primerna, da lahko z njo zaideš tudi na kakšno skrito cesto ali se na njej izgubiš ( to smo izkusili na lastni koži, ampak o tem kasneje).


Problem mini camperjev je, da so »ameriška« pogruntavščina in jih zato v Sloveniji skoraj ni za videti (to se bo spremenilo). Neskončno brskanje po intenetu, in youtubu ter Instagramu je obrodilo plodove in navezali smo stik s proizvajalcem v Litvi. Dogovorili smo podrobnosti glede opreme in izrazili željo, da jo prevzamemo sami. Sprejeli smo riziko za počitnice v času, ko po svetu »razsaja« Covid19. In to s 6-mesečno deklico ter 7-letnim navihancem 😊.
Čakanje na prevzem je minevalo počasi v obliki neskončnih korespondenc, ali je zadeva pripravljena in kdaj bo. Vzporedno spremljanje zahtev in kriterijev za vstop v posamezno državo, kupovanje potrebščin nujnih in malo manj nujnih za na pot… Ni smel manjkati niti veliki stenski zemljevid (piši/briši) za načrtovanje poti, ki pa se je spreminjal iz tedna v teden po ogledu zanimivosti posamezne države.


Ko smo mini camper videli v živo in bili nad njim naravnost navdušeni, smo se odločili, da ga želimo pripeljati v Slovenijo in ga tudi distribuirati dalje. Želimo ljudem pokazati, kako izjemen je ter jim tudi omogočiti enostavnejši dostop in nakup. Stekel je pogovor, formalno-poslovni del in akcija-reakcija. Od tistega dne naprej smo prevzeli naročanje za TINYCAMPER za Slovenijo in nekatere sosednje države. Naša resnična avantura pa se je šele začela :).
293 views

Recent Posts

See All

Amsterdam

bottom of page