top of page

VW Multivan - AC Kondor

Updated: Apr 25, 2022

Kako spisat karkoli o avtu, v katerega se usedeš prvič in ki je toliko naprednejši od avtomobila, ki ga voziš normalno, da si skoraj ne upaš raziskovati, da nebi kaj pokvaril? :)

Avto/kombi…. VW Multivan.. Zelo na kratko, vozi se kot avto, prostoren pa je kot kombi, vsaj kar se prevoza potnikov tiče. Sedem sedežno verzijo smo prejeli na test od AC Kondor d.o.o. Imela je zelo razkošno konfiguracijo potniške kabine (sedeži so bili med seboj na maksimalni razdalji), dokaj malo prostora v prtljažnem prostoru. Seveda če bi bili bolj špartanski pri nastavitvi sedežev verjamem, da bi Multivan z lahkoto pogoltnil marsikaj.


Če napišem samo suhoparne podatke: Letnik izdelave 2022, model VW Multivan mk.7, 1984 ccm, 204Kk (150KW), avtomatik, BENCIN.

BENCIN - ja, zadeva me je presenetila, saj sem navajen na naših potepanjih na diesla, z manjšo prostornino motorja in pol manj konji pod pokrovom. In seveda na manjšo porabo (cca 7l/100km pri vleki naše prikolice). No, prijetno presenečen sem bil, saj je MULTIVAN, kateri je za številko večji pri vseh karakteristikah, pojedel zgolj 10,4 l/100km, ko smo ga peljali na sprehod na obalo :) .

Prostornost med vožnjo pride še kako do izraza, saj lahko lažje servisiraš otroka na sedežu zadaj. To je tudi zelo dobrodošlo v močnem vetru ali dežju… Avto je kot domača soba na kolesih.


Kot rečeno elektronike v avtu je polno (za neizkušenega uporabnika preveč, ampak verjetno bi se ob redni uporabi zelo hitro razvadil). Zasloni na dotik, možnost menjave pogleda na voznikovem delu armaturne plošče, navigacija je dovolj tiha, da ne zmoti pogovora v potniški kabini in še vedno dovolj glasna, da se voznik drži predvidene poti. Kamera je super, saj temna stekla preprečujejo pogled za zadnji del avtomobila, prav tako je zelo dobrodošla asistenca parkiranja (preizkusili smo samo asistenco parkiranja brez prikolice).


Pospravljanje avtomobila je tudi enostavno, saj ga lahko sesaš tako kot bi sesal tla v dnevni sobi. Če si dovolj »majhen« lahko stojiš (škoda ker tega nismo posneli). Zmaga za mladiče je bil sedež, kateri se zloži v mizico. Vdolbina za pijačo je dovolj velika, da sprejme 1L jekleno termovko. Odlagalnih površin v samem potniškem prostoru je toliko, da bi z lahkoto karkoli iskal kar nekaj časa.


Prikolice VW Multivan ni nekaj posebej občutil, kljub temu da je bilo večino teže na sami prikolici. Pri normalni vleki razporedimo težo v avto in prikolico približno enakomerno. Pod črto, VW MULTIVAN je v celoti presenetil (pozitivno). COSYFREEDOM approved :).

99 views

Recent Posts

See All
bottom of page